Brandpreventie met RSBM Totaalbouw


RSBM Totaalbouw houdt zich op alle mogelijke vlakken bezig met brandpreventie. Dankzij onze 30 jaar ervaring zijn we zeer gespecialiseerd op het gebied van brandbeveiliging. RSBM Totaalbouw is het ideale bedrijf om brandpreventie aan uit te besteden, omdat naast kwaliteit ook service bij ons hoog in het vaandel staat.

RSBM Totaalbouw levert een totaalpakket aan brandpreventie

Brandwerende afdichtingen

In geval van brand is het van essentieel belang dat de brand vertraagd wordt. Doordat het vuur zich minder snel verspreidt heeft u meer tijd om het brandende pand ongedeerd te verlaten en zijn ook uw goederen beter beschermd tegen rook en explosiegevaar. De speciaal opgeleide monteurs van RSBM Totaalbouw zijn gespecialiseerd in het monteren van kwalitatief hoogwaardige brandwerende afdichtingen. In wanden en vloeren kunnen open kieren en ruimtes ontstaan, deze worden door onze monteurs vakkundig afgedicht. Op deze manier geeft u de brand geen kans zich te verspreiden, waardoor de brand makkelijker te beheersen is.

Brandwerend timmerwerk

Ook voor brandwerend timmerwerk zoals het plaatsen van brandwerende plafonds en wanden en het aanleggen van brand- en geluidswerende vloeren kunt u terecht bij RSBM Totaalbouw. Wij zijn door jarenlange ervaring gespecialiseerd in brandwerend timmerwerk en lossen de eventuele gevaren in uw pand zo snel en effectief mogelijk op. Houten vloeren en betonvloeren op stalen liggers voldoen van zichzelf niet aan de vereiste brandwerendheid, deze nemen wij dus altijd als eerst onder handen. Brandwerend timmerwerk is iets wat u beter uit kunt laten voeren door professionals, omdat de brandveiligheid van meerdere factoren af hangt en de meeste objecten om een andere behandeling vragen. Wij beschikken over de vereiste certificaten en uitvoerige testrapporten van al het materiaal dat onze VCA-gecertificeerde monteurs hiervoor gebruiken.

Brandwerende kleppen

De luchtbehandelingsinstallaties in uw pand, die ervoor zorgen dat er voldoende frisse (buiten)lucht binnenkomt in uw pand, worden door onze monteurs voorzien van brandkleppen. Daarnaast dienen deze installaties afgedicht te worden met brandwerende wanden en vloeren. RSBM Totaalbouw is ervaren en gespecialiseerd in het plaatsen van brandkleppen en uw luchtbehandelingsinstallaties brandveilig maken. Dit alles doen wij volgens de door de fabrikant vastgestelde eisen. Alle werkzaamheden die wij uitvoeren, komen tot stand na een uitgebreid advies van één van onze opgeleide monteurs, die als doel hebben uw pand op een voor u zo effectieve en voordelige manier brandveilig te maken.

RSBM Totaalbouw levert, plaatst en onderhoudt uw brandkleppen tegen zeer scherpe tarieven.

Brandwerende staalcoating

Brandwerende coating is een gecertificeerde oplossing om de brandwerendheid van stalen draagconstructies te verhogen. In hallen, kantoren, openbare gelegenheden en parkeergarages is brandwerende coating wettelijk verplicht. De coating kan staalconstructies tot 90 minuten en in sommige gevallen zelfs tot 120 minuten beschermen. In geval van brand schuimt de dikke verflaag op tot een dikke, isolerende laag. Deze laag zorgt ervoor dat de temperatuur van het staal dusdanig laag blijft, dat het geen draagkracht verliest. Het is ten zeerste aan te raden om het aanbrengen van brandwerende coating uitsluitend door specialisten te laten doen. Per gebouw dient vastgesteld te worden wat de exact geëiste brandwerendheid is, daarnaast is de laagdikte afhankelijk van de ondergrond. Om dit vast te kunnen stellen maken we verschillende berekeningen met behulp van professionele meetapparatuur.


Brandwerend glas

Het plaatsen van brandwerend glas is een zeer belangrijke maatregel om de brandveiligheid van uw bedrijfspand of woning te vergroten. Standaard glas breekt snel in geval van brand, waardoor er meer zuurstof binnenkomt en de brand zich razendsnel kan verspreiden. Het brandwerende glas dat wij plaatsen is voorzien van de vereiste stempel, waaraan u kunt zien dat het grondig getest en dus veilig is. Het glas kan de brand 30, 60 en in sommige gevallen zelfs 90 minuten vertragen. De beste werking van brandwerend glas wordt behaald door, uiteraard, ook de kozijnen brandwerend te maken.

Nood- en vluchtwegverlichting

In geval van brand kan de netspanning wegvallen en dan zijn nood- en vluchtwegverlichting essentieel om uw pand zo veilig, effectief en snel mogelijk te evacueren. De nood- en vluchtwegverlichting die RSBM Totaalbouw plaatst is getest en voldoet aan de vereiste Europese NEN-normen. Ook als de stroom uitvalt zonder dat brand daar de oorzaak van is, kan noodverlichting een zeer belangrijke functie vervullen. Het is namelijk een volwaardige verlichting die in geval van stroomuitval ingeschakeld wordt en die ervoor zorgt dat werkzaamheden in uw bedrijfspand alsnog onder normale omstandigheden uitgevoerd kunnen worden. Sommige noodverlichting moet verplicht op bepaalde plaatsen in uw pand gemonteerd worden. De monteurs van RSBM Totaalbouw geven u hier een uitgebreid advies over en plaatsen de noodverlichting vervolgens op de juiste manier.

Brandwerende deuren en vloerluiken

Op het gebied van brandvertragende producten zijn ook brandwerende deuren en vloerluiken van essentieel belang voor een veilige omgeving. RSBM Totaalbouw levert brandwerende deuren en vloerluiken voor iedere sector, die onze ervaren monteurs op de juiste manier voor u plaatsen. Al onze brandwerende deuren en luiken voldoen aan de NEN 6069 óf NEN 1634-1 certificering, waarmee de brandveiligheid wordt gegarandeerd.

Logboek

De monteurs van RSBM Totaalbouw vullen na afloop van alle brandpreventieve werkzaamheden een speciaal logboek in. Hier staan gegevens in zoals de datum van de werkzaamheden, de locaties van de sparingen die afgedicht zijn en de brandwerendheid. Daarnaast wordt er ook een foto aan toegevoegd. Op deze manier zijn alle sparingen op een duidelijke manier genoteerd. Deze vorm van administratie heeft veel verschillende voordelen voor onze monteurs, maar ook voor u. Er zijn controle- en onderhoudswerkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren, maar er zijn ook zaken die uitgevoerd moeten worden door vakmensen. Dankzij het (online) logboek heeft u een duidelijk overzicht van uitgevoerde onderhoudsbeurten, keuringen en controles en welke controles u zelf kunt uitvoeren. Per controle staat precies beschreven wat u moet controleren. Het logboek zorgt ervoor dat onderhoudswerkzaamheden zeer effectief uitgevoerd kunnen worden.

Het snelste en goedkoopste brandwerende bouw- en afdichtingsbedrijf

De andere voordelen van RSBM Totaalbouw: