Brandwerende coating door RSBM TotaalbouwHet gebruik van brandwerende coating, ook wel brandwerende verf genoemd, is in Nederland de laatste jaren sterk toegenomen. Brandwerende coating is wettelijk verplicht in hallen, kantoren, openbare gelegenheden en parkeergarages. Nieuwe gebouwen, waar gebruikt is gemaakt van stalen draagconstructies, kunnen instorten in geval van brand. U kunt RSBM Totaalbouw inschakelen voor het aanbrengen van brandwerende coating op staal- en betonconstructies.

Brandwerende coating is wettelijk verplicht in hallen, kantoren, openbare gelegenheden en parkeergarages.

Werking brandwerende coating

Brandwerende coating is een goed alternatief voor brandwerende platen en kan staalconstructies tot 90 minuten en in sommige gevallen zelfs tot 120 minuten beschermen. In geval van brand schuimt de dikke verflaag op tot een dikke, isolerende laag. Deze laag zorgt ervoor dat de temperatuur van het staal dusdanig laag blijft, dat het geen draagkracht verliest.

Brandwerende coating aanbrengen:

Het is ten zeerste aan te raden om het aanbrengen van brandwerende coating alleen door specialisten te laten doen. Er moet namelijk per gebouw vastgesteld worden wat de exact geƫiste brandwerendheid is en de laagdikte is afhankelijk van de ondergrond. Om dit vast te kunnen stellen moeten we verschillende berekeningen maken met professionele meetapparatuur.

Brandwerende coating biedt verschillende voordelen:

Veiligheid
Brandwerende coating vertraagd het brandingsproces tot wel 120 minuten
Kleuren
Brandwerende coating is leverbaar in verschillende kleuren en decoratieve toepassingen
Toepassingen
Brandwerende coating is mogelijk bij verschillende constructies zoals beton en staal

Brandwerende coating beton:

Een brandwerende coating is de juiste methode om brandpreventie van betonvloeren te garanderen. Het is ook buiten toe te passen, echter moet de brandwerende verf dan wel worden afgewerkt met een speciale toplaag. Bij RSBM Totaalbouw is het mogelijk dit gemakkelijk tegen zeer scherpe tarieven te laten doen.

Brandwerende coating staal:

Brandwerende coating op staalconstructies zorgt ervoor dat het staal minder snel opwarmt waardoor de staalconstructies tijdens een brand langer intact blijven. RSBM Totaalbouw werkt de staalconstructies volledig naar wens af met hoogwaardige brandwerende coatings.

Brandwerende coating voor betonvloeren of staalconstructies?

Bij RSBM Totaalbouw bent u aan het juiste adres. Op het gebied van brandwerende coating hebben wij ruime ervaring in verschillende sectoren. De brandwerende coating wordt op de juiste manier aangebracht. De brandveiligheid wordt hierbij gegarandeerd.